Crews

Wat kan je doen in Jeugdhuis Jakkedoe?

Bar crew

Wil je graag een avondje achter de bar staan, de perfecte pint leren tappen of nieuwe mensen leren kennen?  Dan is onze barwerking op zoek naar jou! Bij interesse kan je eens binnenspringen of een berichtje sturen naar onze Facebookpagina. Dan leggen we je in geuren en kleuren uit hoe je de bar kan verzorgen. 

Concert crew

Hou je van muziek en wil je graag een concert op poten zetten? Dan is onze concertwerking echt iets voor jou. Je leert er concerten organiseren van A tot Z. Voor meer informatie kan je eens binnenspringen of een berichtje sturen naar onze Facebookpagina.

Fuif crew

Heb je niet alleen zin in een zot feestje maar wil je ook zotte feestjes organiseren? Onze fuifwerking is op zoek naar jongeren die van onze instuif een echte fuifzaal kunnen maken. Voor meer informatie kan je eens binnenspringen of een berichtje sturen naar onze Facebookpagina!

Jeugdhuisraad

Wil je meer inbreng in de werking van het jeugdhuis, mee de beslissingen maken en altijd toegang hebben tot onze instuif? Dan is de jeugdhuisraad iets voor jou! Voor meer informatie kan je eens binnenspringen of een berichtje sturen naar onze Facebookpagina!

Bestuur

Wil je meer verantwoordelijkheid opnemen in de Jakkedoe? Het bestuur beslist over de lange termijnsvisie, het financiële plaatje en de werknemers. Voor meer informatie kan je eens binnenspringen of een berichtje sturen. 

Communicatie crew

Is social media helemaal je ding? Ben je niet van Instagram of TikTok weg te slaan? Of hou je van affiches maken? Onze beroepskrachten kunnen wel wat hulp gebruiken. Voor meer informatie ben je altijd welkom in de Jakkedoe of stuur ons gewoon een berichtje!

Werkgroep inrichting

Heb je een passie voor mooie dingen? Hou je van een gezellig en toegankelijk jeugdhuis? Of kan jij de tofste planten en meubel kiezen. Dan is de Jakkedoe op zoek naar jou, ons jeugdhuis kan wat extra liefde gebruiken!

Werkgroep Sport

Vind jij dat er meer sportactiviteiten moeten doorgaan die toegankelijk zijn voor de jeugd? Dan kan onze werkgroep sport jou goed gebruiken. Organiseer een bootcamp of een dartstornooi, het maakt niet uit wat zolang jij erachter staat en sport een plekje geeft in de Jakkedoe. 

Werkgroep techniek

Wil jij alles over podiumtechnieken leren, de beste lightshow voorzien en achter de knoppen staan tijdens een optreden? Dan is deze werkgroep echt iets voor jou!

Doelstellingen

  1. Het jeugdhuis moet door jongeren draaiende worden gehouden.
  2. Het moet een plaats zijn waar de jongeren elkaar kunnen ontmoeten en deelnemen aan zowel recreatieve als vormende activiteiten. Deze kunnen ze zelf organiseren of meehelpen met de organisatie.
  3. Het is ook een plaats waar de jongeren de kans krijgen om samen te werken en ook een gevoel voor verantwoordelijkheid te creëren.
  4. Alles moet op vrijwillige basis gebeuren. Zo leren ze voor hun zelfontplooiing iets te doen zonder ervoor betaald te worden.
  5. Iedereen is er welkom. Zo wordt er geen onderscheid gemaakt tussen blank of zwart, tussen verschillende religieuze of politieke overtuigingen of maatschappelijke achtergrond.

Missie 

Jakkedoe is een jeugdhuis die vooral gericht is op het ondersteunen van jongeren in hun persoonlijke ontplooiing. We ondersteunen en begeleiden jongeren individueel in projecten rond artistieke expressie of ondernemerschap. Het doel is dat jongeren hun talenten kunnen ontdekken en verder ontwikkelen. Daarnaast is het jeugdhuis een ontmoetingsruimte waar jongeren hun vrije tijd kunnen spenderen, afspreken met vrienden of nieuwe mensen leren kennen. We zijn vooral gericht op lokale jongeren van 14 tot 26 en bieden vaak recreatieve activiteiten aan. Dit doen we zowel binnen het jeugdhuis als buiten de 4 muren in vorm van samenwerkingen of jongeren opzoeken op straat.  We willen de jongeren actieve burgers maken van de voortdurende veranderde maatschappij.  Wederzijdse wisselwerking en gelijkwaardigheid houden we hoog in het vaandel! Deze jongeren houden dan ook de werking van het jeugdhuis draaiende. We zijn er om jongeren te leren leven. 

Visie

We proberen de jongeren verantwoordelijkheden aan te leren op verschillende vlakken die ze later of op datzelfde moment kunnen hanteren in het dagelijkse leven. We helpen de jongeren zelf hun zin aan het leven te geven. Daarom vertrekken we altijd uit het gedachtengoed van de jongeren en gaan we samen met de jongeren aan de slag. Het jeugdhuis is dan ook immers van de jongeren. Iedere jongere heeft een andere aanpak nodig, dus verzorgen we zowel individuele begeleiding als groepsgebeuren. Alhoewel ons jeugdhuis vooral vertegenwoordigt wordt door de witte middenklasse, staat bij ons de zin “iedereen is welkom in het jeugdhuis” centraal. Vriendschap, vrijheid, verantwoordelijkheid zijn de drie grote V’s die we nastreven! Het jeugdhuis dient up-to date te zijn omtrent actuele tendensen en streeft groei na van de jongeren als zowel de werking

Binnenhuisreglement

Het reglement kan hier bekeken worden.